لازانیا یکی از غذاهای خوشمزه ایتالیایی است که معمولا از ۳ لایه تشکیل میشود. در دستور تهیه لازانیا کم کربوهیدرات خبری از ورقههای پاستا نیست و با بادمجان و کدو جایگزین شده است. شاید در اولین نگاه عجیب به نظر بیاد و حتی بخاطر وجود کدو و بادمجان یاد راتاتویی(یک نوع غذایی فرانسوی) بیفتید.
این دستور تهیه بیش از ۵۰% کربوهیدرات موجود در لازانیای متداول را کاسته و برای افرادی که رژیم کتوژنیک یا کم کربوهیدرات دارند، گزینه خوبی است.
حتما پس از برش سبزیجات، آنها را بر روی دستمال کاغذی قرار دهید تا میزان آب موجود در آنها کاهش یابد.
مواد اولیه سس
۱/۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱ قاشق غذاخوری سیر خرد شده
۲/۳ کاسه پیاز خرد شده
۹۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱٫۵ قاشق غذاخوری ادویه ایتالیایی
نمک و فلفل به مقدار لازم
۱ کیلوگرم یا نصف قوطی کنسرو سس مارینارا
مواد اولیه لایهها
۵۶۶ گرم پنیر ریکوتا
۲ عدد سفیده تخم مرغ
۱/۴ کاسه پنیر پارمزان(دلخواه)
۲ عدد کدو متوسط
۲ عدد بادمجان متوسط(پیشنهاد: بادمجان قلمی که مقدار کمی تخم دارند استفاده کنید)
۲ عدد کدو سبز متوسط
مواد اولیه رویه
۲/۳ کاسه پنیر موزارلا
دستور تهیه
فر را روشن و بر روی دما ۴۲۰ درجه فارنهایت یا ۲۱۵ درجه سانتیگراد قرار دهید.
یک تابه نچسب را بر روی شعله اجاق گاز با دمای متوسط رو به زیاد قرار دهید. سپس روغن زیتون، سیر و پیاز را اضافه کنید. تفت داده تا پیازها تقریبا طلایی شوند اما سیر نسوزد.
دما اجاق را افزایش داده و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. گوشت را با پیاز و سیر مخلوط و ادویه ایتالیایی و نمک و فلفل را اضافه و تا زمانی که بخوبی گوشت پخته شود ادامه دهید.
حال سس مارینارا را به تابه اضافه و همه را باهم مخلوط کنید. دمای اجاق را به کم کاهش دهید و بمدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه اجازه دهید مواد با هم پخته شوند.
در یک کاسه سفیده تخم مرغ و ریکوتا را با هم میکس کنید.
با یک چاقوی تیز کدو، بادمجان و کدو سبز را بصورت عمدی برش نازک زده و برای آب کمتر در زمان پخت لازانیا آنها را بر روی دستمال کاغذی بمدت ۲۰ دقیقه یا یک شب در یخچال قرار دهید.
یک ظرف مناسب و دارای عمق برای قرار دادن در فر انتخاب کنید. به ترتیب لایهها را بچینید: یک لایه کدو > سس گوشت > نصف مخلوط ریکوتا > مقداری پنیر پارمزان > یک لایه بادمجان > سس گوشت > باقیمانده مخلوط یکوتا > مقداری پنیر پارمزان > یک لایه کدو > باقی سس گوشت > پنیر موزارلا
با فویل آلومینیومی روی ظرف را بسته و ۳۵ تا ۴۰ دقیقه درون فر قرار دهید. در ۵ دقیقه آخر فویل را برداشته و اجازه دهید رویه لازانیا طلایی شود.
نوش جان :)
امیدوارم دستور تهیه لازانیا کم کربوهیدرات برای شما مفید بوده باشد، منتظر پیشنهاداتتون در قسمت نظرات هستم.
از کودکی علاقه زیادی به ورزش داشتم و همین علاقه موجب خلق فیتنس پرو، گذروندن مربیگری درجه 3، مسئول پژوهش و انفورماتیک کراس فیت استان و مطالعه و ترجمه مطالب حوزه ورزش و سلامت شده است. در خارج از دنیای ورزش مدیریت استراتژیک خوندم و به کسب و کارها مشاوره میدهم.
17 ژانویه 2020
بدون ديدگاه