ریزوتو یا ریسوتو غذایی مخصوص شمال ایتالیا تشکیل شده از برنج و خامه است که به عنوان غذای اصلی سرو میشود. اما دستور تهیه ریزوتو برنج قهوه ای با آب سبزیجات و بدون لبنیات است، که گزینه مناسبی برای افراد گیاهخوار یا وگان میباشد. عموما ریزوتو همراه ترکیب مایعی که شامل گوشت، ماهی یا سبزیجات باشد، پخته میشود. ریزوتو به عنوان وعده ناهار یا پس از تمرین گزینه مناسبی است.
در دستور تهیه به گوشت در کنار ریزوتو اشاره نشده، اما میتوانید گزینههایی مانند فیله یا سینه مرغ را در کنار آن قرار دهید.
مواد اولیه
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۴ حبه سیر خرد شده
۱۲۰ گرم پیاز قرمز خرد شده
۱ شاخه رزماری تازه
۴۷۰ گرم قارچ خرد شده
۱۷۰ گرم کلم کالی
آب لیمو تازه
۳۵۰ گرم برنج قهوهای پخته نشده، ترجیحا قد کوتاه
۷۰۰ میلیلیتر آب سبزیجات یا آب
۲ قاشق چایخوری پوست لیمو
۷۵ گرم مخمر طبیعی
نمک دریایی و فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه
یک تابه مناسب را بر روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. زمانیکه داغ شد، روغن زیتون، سیر، پیاز قرمز و رزماری را اضافه کنید. بمدت ۲ تا ۳ دقیقه با هم تفت دهید.
شعله را به متوسط رو به زیاد افزایش و قارج و کلم کالی را اضافه کنید. در زمان پخت کمی آب لیمو تازه بر روی مواد بریزید. زمانیکه لبه قارچها تقریبا خشک شد، آنها را به همراه کلم کالی از تابه بیرون آورید(کلم کالی دلخواه است).
برنج قهوهای را اضافه و در باقیمانده روغن و سبزیجات هم بزنید. حال آب سبزیجات را اضافه و اجازه دهید تا به جوش آید. دما را کاهش داده و بمدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه یا تا زمانیکه مایعات بخار گردد، پخته شود.
زمانیکه برنج پخته شد، مخمر طبیعی را اضافه و هم بزنید. اگر برنج بیش از حد خشک است، چند قاشق غذاخوری آب یا آب سبزیجات اضافه کنید. حالا قارچ و کلم کالی را به ریزوتو برگردانده و همه را باهم مخلوط کنید. نمک و فلفل را به مقدار دلخواه اضافه کنید.
نوش جان :)
امیدوارم دستور تهیه ریزوتو برنج قهوه ای – بدون لبنیات برای شما مفید بوده باشد، منتظر پیشنهاداتتون هستم.
از کودکی علاقه زیادی به ورزش داشتم و همین علاقه موجب خلق فیتنس پرو، گذروندن مربیگری درجه 3، مسئول پژوهش و انفورماتیک کراس فیت استان و مطالعه و ترجمه مطالب حوزه ورزش و سلامت شده است. در خارج از دنیای ورزش مدیریت استراتژیک خوندم و به کسب و کارها مشاوره میدهم.
25 سپتامبر 2019
بدون ديدگاه