اپ اندروید فیتنس پرو دانلود رایگان

×
راهنمای تخصصی استروئید

راهنمای تخصصی استروئید

آیا انواع استروئیدها را می‌شناسید و در مورد مزایای آنها در مقابله با بیماری‌ها تا بحال شنیده‌اید؟

اگر حتی بتازگی بدنسازی را آغاز کرده باشید کلمه استروئید را بارها از زبان افراد مختلف شنیده‌اید، با این حال چقدر در مورد این کلمه اطلاعات دارید؟ در این مقاله ما به بررسی جامع استروئیدها، مزایا و معایبی که برای سلامتی دارد خواهیم پرداخت.

استروئید چیست؟

استروئیدها مواد شیمیایی هستند که اغلب هورمون بوده و به صورت طبیعی توسط بدن تولید می‌شوند. آنها به ارگان‌ها، بافت‌ها و سلول‌ها برای انجام فعالیت‌های خود کمک می‌کنند. شما برای حفظ سلامت، رشد و حتی تولید مثل به آنها نیاز دارید. استروئیدها ۲ نوع اصلی به نام‌های «کورتیکواستروئید» و «آنابولیک-آندروژنیک استروئید(یا بصورت خلاصه استروئیدهای آنابولیک)» می‌باشند.

کورتیکواستروئید

این نوع داروهایی هستند که بلافاصله برای مبارزه با التهاب در بدن استفاده می‌شوند. این استروئیدها که به صورت آزمایشگاهی درست می‌شوند مانند هورمون کورتیزول(که در غدد فوق کلیوی درست می‌شود) عمل می‌کنند. کورتیزول سیستم ایمنی بدن شما را از ایجاد مواد تشکیل دهنده التهاب محافظت می‌کند.

داروهای کورتیکواستروئید مانند prednisone به صورت ذیل عمل می‌کنند. آنها فعالیت سیستم ایمنی بدن که موجب التهاب می‌شود را آهسته یا متوقف می‌کنند.

درمان به وسیله کورتیکواستروئید

آنها به درمان بیماری‌هایی که باعث تحریک و تورم می‌شوند کمک می‌کنند، و میتوانند نشانه‌های زیر را کاهش دهند:

  • روماتیسم مفصلی
  • آسم
  • بیماری مزمن انسدادی ریه
  • لوپوس و دیگر بیماری‌های خود ایمنی
  • ام اس یا تصلب بافت چندگانه
  • بثورات و بیماری‌های پوستی مانند اگزما

قطعا پزشک معالج به شما یک دوره درمان برای کوتاه مدت تجویز و پس از آن مصرف آنها را باید قطع کنید.

 


چرا باید از  اپلیکیشن فیتنس پرو  استفاده کنم ؟ !

چون اپ فیتنس پرو بهترین برنامه تمرینی تغذیه و مکمل به همراه کلی ابزار انالیز وضعیت رو تو خودش داره و مارو از همه چی بی نیاز می کنه !

پس عجله کن و برای استفاده رایگان روی دکمه ثبت نام کلیک کن.

اپلیکیشن فیتنس پرو

 


 

 

نحوه مصرف به چه صورت است؟

اشکال مختلفی از کورتیکواستروئید وجود دارد. با توجه به بخشی که از بدن مبتلا به بیماری شده پزشک نوع مناسب را برای شما تجویز می‌کند.

داروی شما ممکن است به شکل:

  • قرص یا مایع
  • استنشاقی
  • اسپری بینی
  • تزریق عضلانی
  • کرم پوست
  • تزریق وریدی

عوارض مصرف کورتیکواستروئید

میزان عوارض بستگی به دوز و مدت زمان مصرف دارو دارد، در مدت زمان کوتاه افزایش وزن، ورم صورت، حالت تهوع، تغییر خلق و خوی و مشکلات خواب را در پی دارد. ممکنه دچار نازک شدن پوست، آکنه، رشد غیر معمول مو و افزایش قند و فشار خون نیز شوید. زیرا کورتیکواستروئید سیستم ایمنی بدن را تضعیف و امکان عفونت را افزایش می‌دهد.

مصرف این داروها با دوز بالا و طولانی مدت موجب عوارض جدی مانند پوکی استخوان، کاهش رشد در کودکان و شرایطی که زندگی فرد را در خطر قرار می‌دهد مانند نارسایی غدد فوق کلیوی که بدن در پاسخ به استرس از جراحی یا سرماخوردگی ناتوان است. دیگر عوارض جانبی ضعف عضلات، مشکلات بینایی(شامل آب مروارید) و خطر ابتلا به دیابت را در پی خواهد داشت.

استروئید های آنابولیک برای چه مواردی استفاده می‌شوند؟

این نوع استروئیدها نسخه ساخته دست بشر تستوسترون(هورمون جنسی مردان که به ساخت عضلات بزرگ‌تر کمک می‌کند) هستند. این نوع از استروئید را به صورت خوراکی خورده و یا تزریق عضلانی استفاده می‌کنند. مصرف قانونی توسط پزشک فقط زمانی که بدن به میزان کافی تستوسترون تولید نمی‌کند تجویز می‌شود.

برای مثال پسر‌های نوجوان که زمان بلوغ آنها به تاخیر افتاده است با تجویز میزان مورد نیاز بدن‌شان به تنظیم میزان این هورمون کمک می‌کند. همچنین افرادی که بافت عضلانی زیادی به دلیل سرطان، ایدز و دیگر عوامل از دست داده‌اند تجویز می‌شود.

سواستفاده از استروئید آنابولیک

تاثیر گذاری بالا و قدرت عملکرد این نوع استروئید در افزایش بافت عضلانی موجب سواستفاده گسترده از آن شده است. مصرف کنندگان با استفاده دوزهای بسیار زیاد حتی برخی مواقع ۱۰۰ برابر دوز استاندارد موجب آسیب‌های فراوانی به خود می‌شوند.

عوارض مصرف استروئید آنابولیک

این استروئیدها موجب آکنه‌های بد و احتباس آب می‌شوند. مصرف طولانی مدت موجب توقف تولید تستوسترون طبیعی بدن می‌شود. در مردان، موجب کاهش سایز بیضه‌ها، کاهش تعداد اسپرم، ناباروری و رشد سینه را در پی خواهد داشت و در بانوان الگوهای ریزش موی مردان، رشد مو صورت، توقف و یا تغییر زمان پریود و صدای کلفت مانند مردان عوارض مصرف این نوع استروئیدها می‌باشند. نوجوانان نیز با مصرف آنها از رشد استخوان و افزایش قد باز خواهند ماند.

مصرف در دوز بالا تغییر خلق و خوی، عصبانیت و خشم غیر معمول را می‌توانند مشاهده کنند.

عوارض طولانی مدت

مصرف استروئید آنابولیک با دوز بالا و طولانی مدت به آسیب کبدی، کلیوی و قلب منجر می‌شود. احتباس شدید مایع می‌تواند باعث تورم قلب و نارسایی قلبی شود. این داروها می‌توانند موجب افزایش کلسترول بد «LDL» می‌شود، که امکان سکته قلبی یا مغزی را در هر سنی افزایش می‌دهد.

چگونه مصرف استروئید را متوقف کنم؟

توقف ناگهانی ایده بدی می‌باشد. این کار می‌تواند نوسانات خلقی، خستگی، بی حسی، درد عضلات و افسردگی را در فرد بوجود آورد. توقف استروئید آنابولیک ممکن است قوای جنسی را کاهش دهد. اگر که از استروئید برای درمان بیماری استفاده می‌کنید توقف بلافاصله موجب بازگشت بیماری شود.

پس برای توقف مصرف آهسته عمل کنید و دوز مصرف را کم کم کاهش دهید و برای این کار از پزشک خود کمک بگیرید تا با راهنمایی و پیشنهاد دوز‌های جدید، کمترین عوارض قطع مصرف بلافاصله را دچار شوید.

منبع: WebMD.com

پوریا آریان‌پور

از کودکی علاقه زیادی به ورزش داشتم و همین علاقه موجب خلق فیتنس پرو، گذروندن مربی‌گری درجه 3، مسئول پژوهش و انفورماتیک کراس فیت استان و مطالعه و ترجمه مطالب حوزه ورزش و سلامت شده است. در خارج از دنیای ورزش مدیریت استراتژیک خوندم و به کسب و کارها مشاوره میدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *