اپ اندروید فیتنس پرو دانلود رایگان

×
راهنمای کامل مصدومیت از ناحیه رباط صلیبی جلویی (ACL)

مصدومیت از ناحیه رباط صلیبی جلویی ACL

یکی از رایج‌ترین راه‌هایی که افراد به زانوی خود آسیب می‌زنند، آسیب به رباط صلیبی جلویی ACL می‌باشد. این رباط یکی از بندهای بافتی است که انتهای استخوان‌ها را در زانو کنار هم نگه‌ می‌دارد. همچنین به ثبات زانو کمک می‌کند.

پارگی یا کشیدگی ACL اغلب در حرکات ناگهانی یا سریع، چرخش تند در زمان دویدن یا پریدن رخ می‌دهد. در اکثر مواقع فرد درد را احساس کرده، راه رفتن سخت شده و فشار بر روی پای آسیب دیده دردناک می‌باشد.

علل پارگی

اغلب ورزشکاران زمان دویدن، توقف و تغییر مسیر سریع؛ دچار مصدومیت رباط صلیبی جلویی ACL می‌شوند. افرادی که فوتبال، فوتبال آمریکایی، تنیس، بسکتبال، والیبال و ژیمناستیک انجام می‌دهند، به اشتباه موجب چرخش زانوی خود در زمان مسابقه می‌شوند.

سرعت شما در زمان ترکیب با چرخیدن یا تغییر جهت زانو ممکن است موجب کشیدگی یا پارگی ACL شود. این مصدومیت در بین زنان بیشتر از مردان شایع است.

آناتومی زانو

علائم مصدومیت

خیلی از افراد وقتی که درد زانو را احساس می‌کنند، صدا دادن زانو را هم می‌شنوند. اما این نشانه برای همه افراد نیست. علائم شایع عبارت است از:

درد

اگر یک مصدومیت جزئی باشد نباید احساس درد کنید. ممکن است درد را در طول مفصل زانو احساس کنید. برخی افراد مشکل راه رفتن و ایستادن بر روی پای مصدوم را دارند.

ورم

این اتفاق اغلب در ۲۴ ساعت ابتدایی رخ می‌دهد. برای کاهش آن کیسه یخ بر روی زانو گذاشته و یک بالش زیر زانوی مصدوم گذاشته تا بالاتر آید.

مشکل در راه رفتن

اگر وزن بدن را بر روی پای مصدوم بگذارید سخت‌تر راه رفتن را نسبت به حالت عادی احساس خواهید کرد. برخی افراد ضعیف‌تر شدن مفصل زانو را احساس خواهند کرد.

دامنه حرکت کمتر

پس از آسیب به رباط صلیبی جلویی ACL، اغلب امکان خم یا کشیدن زانو مثل حالت نرمال را نخواهید داشت.

 

 


 با اپلیکیشن فیتنس پرو  حرفه ای تمرین کن !

با اپ فیتنس پرو میتونی از بهترین برنامه تمرینی تغذیه و مکمل به همراه کلی ابزار انالیز بدن استفاه کنی

پس عجله کن و برای استفاده رایگان روی دکمه ثبت نام کلیک کن.

اپلیکیشن فیتنس پرو

 


 

 

راه‎های تشخیص

در ابتدا پزشک شرح کامل اتفاق را از شما می‌خواهد، سپس با مقایسه زانوی پای سالم و مصدوم ممکن است انجام یکی از کارهای زیر را بخواهد:

تست بالینی

پزشک از شما می‌خواد تا بر روی تخت دراز بکشید و باسن یا زانوی خود را خم کنید. او دست خود را بر جاهای خاصی از پای شما قرار داده و از شما می‌خواهد طبق مسیری که می‌گوید پای خود را حرکت دهید. اگر یکی از استخوان‌ها در حالت عادی حرکت نکند ممکن است نشانه آسیب به ACL باشد.

اشعه ایکس

بافت نرم مانند ACL زیر اشعه ایکس قابل مشاهده نیست، اما ممکنه پزشک برای اطمینان از عدم شکستگی استخوان این کار را از شما بخواهد.

MRI یا Ultra Sound

این دو روش بافت نرم و استخوان را نشان می‌دهد. اگر آسیبی به ACL وارد شده باشد، درون عکس مشخص خواهد بود.

آرتروسکوپی

جراح ارتوپد با باز کردن قسمتی از پوست، دستگاهی اندازه مداد که دارای چراغ و لنز است را به سمت مفصل هدایت و از طریق مشاهده تصویر مفصل بر روی مانیتور می‌تواند نوع مصدومیت و اصلاح وضعیت را در صورت نیاز انجام دهد.

راه‎های درمان

با توجه به شدت مصدومیت پزشک یکی از راه‌کارهای زیر را پیشنهاد می‌کند:

کمک‌های اولیه

اگر آسیب دیدگی جزئی باشد، تنها کافی است بر روی زانو کیسه یخ گذاشته و با گذاشتن یک بالش در زیر زانو آن را بالا آورید. چند روزی استراحت مطلق کنید و با یک باند تمیز آن را ببندید تا ورم کاهش یابد. در زمان راه رفتن یک عصا می‌تواند به کاهش فشار به زانوی مصدوم کمک کند.

دارو داروهای ضد التهاب

این داروها به کاهش ورم و درد کمک خواهند کرد. برخی مواقع پزشک داروهای قوی‌تری تجویز خواهد کرد و یا از داروهای حاوی استروئید استفاده و در زانو تزریق می‌کند.

زانو بند

افراد دچار آسیب ACL با پوشیدن زانوبند در زمان فعالیت از زانوی خود پشتیبانی کنند.

فیزیوتراپی

برای بازگشت به دوران طلایی ممکن است چند روز یا چند هفته نیاز به فیزیوتراپی برای تقویت قدرت عضلات اطراف زانو و توانایی انجام حرکت در دامنه کامل را بدست خواهید آورد.

جراحی

اگر رباط صلیبی جلویی ACL بد پاره شود، نیاز به جراحی وجود دارد. جراح با برداشتن بافت آسیب دیده و جایگزین با بافت جدید به رباط جدید اجازه رشد را می‌دهد. با انجام فیزیوتراپی، فرد ممکن است تا ۱۲ ماه بعد قادر به انجام فعالیت‌های ورزشی باشد.

این مطلب توسط فیتنس پرو تنها برای آشنایی با مصدومیت از ناحیه رباط صلیبی جلویی ACL منتشر شده و درمان باید زیر نظر پزشک متخصص صورت بگیرید.

منبع: WebMD.com

پدرام آریان پور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *