با ال کارنیتین و اثرات آن آشنا شوید

ال کارنیتین یا کارنتین یک ترکیب شبه ویتامینی است که عملکرد آن در متابولیسم چربی ها شناخته شده است. منابع ال کارنیتین گوشت و لبنیات میباشد به طوری که در ۱۰۰گرم گوشت گوسفندی ۲۱۰میلی گرم ال کارنیتین وجود دارد.

در بدن انسان روزانه ۲۰گرم ال کارنیتین از کبد و کلیه تولید میشود که حدود ۹۰درصد آن در عضلات قرار دارد. نحوه عملکرد ال کارنیتین به این نحو است که انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیر را به غشای میتوکندریایی تسهیل میکند. اما این باور که اینکه ال کارنیتین نقش چربی سوزی دارد اشتباه است! زیرا این فرایند انتقال اسید چرب به میتوکندری محدود به اکسیداسیون چربی ها میباشد و نقش چربی سوزی آن صرفا تبلیغات شرکتهای تولید مکمل است.

ال کارنیتین گشاده کننده عروق در بافتهای محیطی است. به طوری که در تحقیقات انجام شده با مصرف آن احتمال افزایش جریان خون و ازاد سازی اکسیژن وجود دارد و نیز باعث کاهش درد عضلانی پس از تمرین میشود. زیرا از تجمع لاکتات در عضله جلوگیری میکند و باعث بهبود عملکرد ورزشی میشود. مطالعات نشان داده که اثرات مفید این مکمل در بانوان بیشتر ظهور میکند.

اثرات ال کارنیتین شامل:

  1. کاهش میزات تخلیه گلیگوژن عضلات
  2. افزایش اکسیداسیون اسیدهای چرب عضلات
  3. بهبود مقاومت عضلات در برابر خستگی

میزان مصرف روزانه الکارنیتین ۲ تا ۴گرم در روز میباشد که باید در روز تقسیم شود و همراه با وعده غذایی میل گردد.

برای بیشترین تاثیر نیم ساعت قبل از تمرین مصرف گردد.

این مکمل به صورت قرص. کپسول مایع و پودر در بازار موجود میباشد.

عوارض جانبی آن در دوزهای بالای ۳ تا ۴ گرم بوجود می آید که شامل: بوی بد ماهی در بدن و ادرار، اسهال، سرگیجه، استفراغ.

لازم به ذکر است که افراد که اختلال تیرویید دارند و افرادی مشکلات کلیوی دارند و کسانی که داروهای درمان تیرویید و وارفارین مصرف میکنند منع مصرف دارند.