۶ راه ساده برای تقویت استخوانها
از هر ۵ نفر یک نفر دچار پوکی استخوان تمام عیار میشود. شاید ساده باشد که در جوانی، تقویت استخوانها را نادیده بگیرید. با این حال بیماریهای استخوان منتظر نمیمانند تا در ۵۰ سالگی به فکر تقویت استخوانهایتان بیفتید. در ادامه با ۶ راه ساده برای تقویت استخوانها آشنا میشوید.
در یک مدل سازی استخوان زنده، فیزیو لوژیستها ساختار و شکنندگی استخوانها را بررسی کردند. آنها تخمین زدند که انسان در طول حیات خود حدودا ۱۱ بار اسکلت خود را باز سازی می کند. در جوانی ما شکل جدیدی از استخوان را سریعتر شکل میدهیم و سریعتر استخوانهای پیر شده را از دست میدهیم.
در این شرایط در سنین ۲۵ الی۳۰ سالگی، انسان از بیشترین تراکم استخوان برخوردار است و از این پس به آرامی این تراکم را از دست میدهد.
تاکنون داروهای زیادی چون فوزاماکس، اکتونل و… برای پیشگیری از پوکی استخوان به کار برده شده اند.
با این حال مصرف بیش از ۵ سال از این داروها میتواند تاثیر منفی داشته باشد.
اما خبر خوب این است:
هرگز خیلی دیر نیست! البته خیلی هم زود نیست.
همواره با تغییر در سبک زندگی، میتوان از ابتلا یا پیشرفت ضعف و پوکی استخوان جلوگیری کرد.
در خانمها، چگونگی ابتلای آنها به پوکی استخوان بعد از یائسگی، ارتباط تنگاتنگی با نوع مراقبت آنها از استخوانهایشان در دوران قبل از یائسگی دارد.
اما چه کنیم تا استخوانهای محکم تری داشته باشیم؟
۱
به اندازه کلسیم مصرف کنید واز مصرف بیش از حد کلسیم بپرهیزید
تحقیقات نشان داده است، زنان ۱۹ تا ۵۰ ساله روزانه به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم و زنان بالای ۵۰ سال به ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارند.
که از این مقدار ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلی گرم آن از طریق غذا های لبنی تامین میشود. و مصرف بیش از اندازه و کمتر از حد مجاز کلسیم تاثیرات منفی بر سلامت استخوان و دستگاه گوارش خواهد داشت.
۲
تنها به لبنیات اکتفا نکنید
پنیر، ماست و … بسیار اسیدی هستند اما بدن ما ترجیح میدهد کمی قلیایی باشد. برای همین با خوردن غذاهای اسیدی بدن کلسیم را از استخوانها خارج کرده و خاصیت اسیدی را تا حدی خنثی میکند.
تحقیقات نشان میدهد، بهترین منابع کلسیم برگهای سبز گیاهان، کلم بروکلی، لوبیا سبز و اینگونه سبزیجات هستند که در کنار لبنیات باعث افزایش کارایی استخوان ها میشوند.
۳
از سویا استفاده کنید
مصرف کمتر مواد اسیدی، گوشت، شکر و نوشابههای گاز دار میتواند به جذب کلسیم بدن شما کمک کند، سویا خواص زیادی برای شکل گیری استخوان دراد. سویا همچنین احتمال ابتلا به سرطان در زنان را کاهش می دهد.
۴
پاک سازی نمک!
سدیم باعث کاهش کلسیم در اوره میشود. بدن ظرفیت مصرف ۲۳۰۰ میلی گرم یا یک قاشق چای خوری نمک را دارد. اگر سنتان بیش از ۵۰ سال است یا فشار خون دارید، باید کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم مصرف کنید.
۵
مصرف کافئین را کاهش دهید
نوشیدن چای، قهوه و سایر مواد کافئین دار، جذب کلسیم را در بدن کاهش میدهد. بنابراین مصرف کافئینتان را به روزانه ۲ الی ۳ فنجان چای یا قهوه کاهش دهید.
۶
ورزش کنید
تحرک بدنی، پیاده روی، بدنسازی، شنا و ورزش های هوازی از عوامل بسیار تاتثیر گذار بر ساختار استخوان های بدن است.
نویسندگان مهمان
این مطالب توسط نویسندگان مهمان نوشته شده است، در صورتی که در محتوای اشتباهی وجود دارد لطفا اطلاع دهید.
تمامی مطالب نویسندگان
12 ژوئن 2016
بدون ديدگاه